ENAI op Security 2012 in Essen

Van 25 tot en met 28 september vond alweer de 20 editie plaats van Security Essen in Duitsland. Ook dit jaar was ENAI vertegenwoordigd.

Onder de paraplu van het CCCS concept stond ENAI gezamenlijk op een stand in hal 6 met RCCS, carrosserie bouwer Hartmann, Gunnebo en Spinnaker. CCCS staat voor Cobra Cash Counting Solutions: een uniek concept voor geld- en waardetransport waarbij enerzijds een kostenbesparende service verleend wordt aan de eindgebruiker en anderzijds het transport proces wordt geoptimaliseerd.

Bankbiljetten worden gescand en gedeponeerd in de kluis die geleverd is door Gunnebo. Middels specifieke afspraken met de bank ontvangt de eindgebruiker het geld al de volgende werkdag op zijn rekening. Daarbij wordt het risico, bijvoorbeeld bij diefstal en fraude, van de klant door de geld- en waardetransporteur (in Nederland RCCS) volledig weggenomen.

Het geld wordt opgeslagen in een autonoom beveiligde cassette geleverd door Spinnaker. Elke transactie wordt direct gecommuniceerd naar het door ENAI geleverde, CiT manager systeem, geautoriseerd alvorens het wordt doorgestuurd naar de bank. Het systeem weet dus dat een kluis vol is en dat deze gewisseld dient te worden. De CiT Manager optimaliseert dit planningsproces o.a. middels een App op een PDA.

De gehele veiligheid in de keten, waaronder de kluis, de persoonlijke veiligheid van de geldloper en het volgen van het transport, gebruikmakend van video en GPS systemen, wordt daarbij centraal bewaakt.

ENAI kijkt tezamen met haar partners terug op een goede beurs, die voldoende aanknopingspunten geeft tot verdere samenwerking op het gebied van Cash in Transit in de Europese markt.

Comments are closed.