Praktijkproef 4-daagse Nijmegen succesvol

Tijdens de Nijmeegse 4-daagse van 14 tot en met 20 juli 2012 heeft ENAI een bijdrage geleverd aan de praktijkproef voor de Regionale Toezicht Ruimte Gelderland.

Tijdens deze festiviteiten werden camera’s, die geplaatst stonden langs de route en van bodycams toegevoegd aan het CRIMINEE! Common Operational Picture (COP). Van hier uit kunnen de camerabeelden doorgegeven worden aan de commandant van de politie, die belast is met de leiding van de hele operatie.

Bovendien kunnen deze beelden ook doorgezonden worden naar iPads van de politiecollega’s, die in de rol van zonecommandant, belast zijn met het feitelijke toezicht in de binnenstad van Nijmegen.

Deze proef is gerealiseerd door een intensieve samenwerking tussen het Dutch Institute for Technology, Safety and Security, het Virtuele Politie Korps van de vtsPN, de Regiopolitie Gelderland-Zuid en de Regionale Toezicht Ruimte Gelderland te Nijmegen.

ENAI heeft daarbij aan de Stichting CRIMINEE! het COP uitgebreid met onder andere RX-8000 alarm ontvangers, Solid voor alarm verwerking en x-View voor het uitkijken van de camera beelden.

Naast de enthousiaste reacties van gebruikers en direct betrokkenen én mede gezien de internationale belangstelling uit Denemarken en Canada was het project succesvol te noemen.

Meer informatie, inclusief video, treft u aan op de 4-daagse 2012 (special) van de Stichting CRIMINEE!

Comments are closed.