De G4S Alarmcentrale is klaar voor de toekomst

De afgelopen 8 maanden is er bij de G4S alarmcentrale hard gewerkt aan de vervanging van het centrale platform naar Facman 2.0. Dat is het hart van de centrale, waarin alle binnenkomende meldingen, telefoontjes en oplossingen met elkaar verbonden zijn. Alle gegevens zijn uit het oude systeem gehaald en overgezet.

Ook zijn alle aansluitingen met de klanten omgezet en getest. Een deel kon automatisch, maar een aanzienlijk deel is vanwege maatwerk handmatig opnieuw aangesloten. Uiteindelijk was het op 3 november zover en kon er worden overgeschakeld naar Facman 2.0.

Veiligheid voor alles

De eerste week draaide het oude systeem naast Facman 2.0. Zo kon G4S controleren of er geen enkele melding of telefoontje werd gemist. Als je dan weet dat er per maand ongeveer 130.000 telefoontjes en per jaar zo’n 1,5 miljoen meldingen worden afgehandeld, dan kunt u zich voorstellen hoe lastig dat is. Toen dat prima bleek te lopen, mocht het oude systeem na jarenlange trouwe dienst met pensioen.

Facman 2.0 is beter voorbereid op de toekomst. Vroeger sloten klanten bijvoorbeeld hun benzinestations samen met een van de G4S mobiele surveillanten. Tegenwoordig gebeurt dat steeds vaker op afstand waarbij de G4S alarmcentrale meekijkt op de camera’s. Zo kan er beter op alle veranderingen in de markt en de techniek ingesprongen worden.

Nieuw klantportaal en app

Niet alleen heeft de G4S alarmcentrale nu een helemaal up-to-date systeem, ook voor haar klanten brengt het extra gebruiksgemak. Zo is er een nieuw klantenportaal waarin de klant op elk moment zelf kleine wijzigingen kan doen: voor het doorgeven van overwerk, vakantieroosters, waarschuwingsadressen en dergelijke.

Daarnaast krijgen klanten toegang tot een beveiliging app. De klant ziet via de app hetzelfde als op zijn klantportaal op de pc. Daarnaast krijgt de klant een pushbericht wanneer er een (alarm)melding wordt gedaan. Hij kan dan meteen beoordelen of het terecht is, of een vergissing. Zo voorkomen we gezamenlijk onnodige uitrukken van beveiligers en hulpdiensten.

Getest en geslaagd met vlag en wimpel

Een dag voor de livegang kreeg de G4S alarmcentrale nog een audit van Borg/CCV op bezoek. Deze instantie beoordeelt jaarlijks of alle particuliere alarmcentrales wel voldoen aan alle wettelijke eisen op het gebied van veiligheid, protocollen, processen en dataveiligheid.

G4S slaagde weer met vlag en wimpel, wat extra bijzonder was omdat we middenin deze grote verandering zaten. Gelukkig weet G4S nu zeker dat het komend jaar weer helemaal goed gaat met onze verbindingen, noodstroom, de veiligheid van het pand en van onze ICT en gegevens.

Het originele nieuwsbericht treft u aan op de website van G4S Nederland.

Comments are closed.