ATM-EZ/IP (XL)

 

Universele oplossing voor Alarm-over-IP

De ATM-EZ/IP (XL) is een universele oplossing voor communicatie over IP (AoIP). De transceiver maakt gebruik van het IP protocol om de alarmmeldingen betrouwbaar door te melden richting de meldkamer. De ATM-EZ/IP is multiprotocollair en daardoor universeel toepasbaar op alle bestaande analoge (PSTN) alarm systemen die gebruik maken van het Ademco Contact ID, SIA, SIA-HS, XSIA of Scancom DTMF protocol.

Het alarm paneel zal via de bestaande PSTN kiezer aangesloten worden op de ATM-EZ/IP (XL) transceiver. De transceiver zal via een IP netwerk (bijv. Internet of VPN) aangesloten worden op een RX-8000 alarm ontvanger in de meldkamer. De klant is daardoor gewaarborgd van een perfecte doormelding via IP.

De RX-8000 zal op basis van het SEC-IP versie 2 Protocol de verbinding met de klant bewaken door middel van polling. Hierdoor is een verbindingsuitval zeer snel te detecteren (dit in tegenstelling tot een 24-uurs test). Het SEC-IP protocol  is een open protocol die door toonaangevende leverancier is opgesteld binnen de Vereniging van BeveiligingsOndernemingen in Nederland, genaamd VEBON.

De transceiver is tevens voorzien van vier open collector uitgangen die op afstand bestuurd kunnen worden en twaalf ingangen, waarvan de status bekeken kan worden. De uitgangen en ingangen zijn alleen aanwezig op ATM-EZ/IP XL.

De ATM-EZ/IP (XL) transceiver is beschikbaar in vier varianten:

>  ATM-EZ/IP: PSTN-naar-IP converter only;
>  ATM-EZ/IP: PSTN-naar-GPRS converter only;
>  ATM-EZ/IP XL: PSTN converter, seriele poorten, 12 ingangen, 4 uitgangen;
ATM-EZ/IP XL + GPRS: PSTN converter, seriele poorten, 12 ingangen, 4 uitgangen, GPRS back-up.